Hogeschool Leiden kiest voor LPI certificering bij Pearson.

  • Posted on: 21 September 2013
  • By: resturp
Track: 
Education (Open Source in Onderwijs)
Day: 
Sunday
Author: 
Thomas Boose
Room: 
Track 4 (1st floor)
Dutch
Paper: 

Hogeschool Leiden is de eerste hogeschool in Nederland die externe certificering voor Linux bij Pearson als onderdeel van het reguliere examenprogramma heeft opgenomen. Op 16 september 2013 start de eerste groep Informatica studenten met een zelfstudie-module die onder andere leidt tot het LPIC level 1 certificaat.

Keuzevak
“Linux is voor onze studenten een keuzevak in de hoofdfase van onze informatica opleiding. We bevelen Linux met name aan voor Studenten die kiezen voor de specialisatie Forensisch ICT.” zegt Thomas Boose, moduleleider van deze module. “Studenten die zich specialiseren in Software Engineering, Mediatechnologie of Business IT mogen natuurlijk ook kiezen voor Linux.”

Advanced Academic Partner
Tijdens de kick-off van de module Linux 1 zullen Emiel Brok, mede-oprichter en voorzitter van LPI Nederland en de hogeschool Leiden een samenwerkings-overeenkomst ondertekenen. Voor de hogeschool is het belangrijk dat studenten ervaring opdoen met het doen van internationaal erkende ICT vak-examens bij instanties als Pearson. Emiel Brok: “Dankzij initiatieven als dit van hogeschool Leiden kan het succes van Linux en open source ook in Nederland doorzetten. Werkgevers zitten te springen om goed opgeleide en gecertificeerde Linux professionals. Deze moeten ook vanuit het HBO komen.”

Waarom kiezen voor Linux?
95% van de top computers draait op Linux (bron: “http://www.top500.org”). Professionals die goed overweg kunnen met dit besturingssysteem zijn schaars. Er bestaat dan ook een groot tekort aan Linux professionals op de arbeidsmarkt (bron: “http://www.linuxfoundation.org”). Dit gat zal de komende jaren alleen maar groter worden. Studenten die nu kiezen voor Linux zullen zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. Met een LPI certificaat bewijzen ze dat ze kennis hebben die toepasbaar is voor alle Linux distriubuties. Het LPI certificaat is niet gelieerd of afhankelijk van één bedrijf. LPI is voor en door de Linuxprofessionals en wereldwijd erkend.

Time: 
14:00 - 15:00 hrs
field_vote: 
0
No votes yet